Ђуревић са делегацијом Одбојкашког савеза Србије о развоју спорта

25.06.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је данас након састанка са делегацијом Одбојкашког савеза Србије да Вишеград има одличне услове за развој спорта и да ће покушати да у наредном периоду организује и камп за младе одбојкаше.

Он је истакао да се на састанку разговарало о свим спортовима који су заступљени у Вишеграду, те начину да се подстакне његов развој и спорт подигне на виши ниво.

Ђуревић је рекао да општина Вишеград из буџета издваја око 250.000 КМ за спорт, те да припрема спортску опрему за чланове свих спортских клубова у граду.

„Велика је част да угостимо великане спорта из Србије, а посебно да разговарамо и унапређујемо одбојку и остале спортове у нашем граду“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић рекао је да је ово посјета која има за циљ упознавање са што више одбојкашких клубова.

„Разговарали смо о условима за бављење спортом, те о томе на који начин би ми могли да помогнемо одбојкашком клубу у Вишеграду. Лоцирали смо шта Вишеград нуди, а то су спортске сале, смјештајни капацитети, људски ресурси и све што будемо могли ми ћемо помоћи“, истакао је Гајић.

Он је додао да Вишеград има добре услове за спорт, јер имају сале, људе који воде спорт и младо руководство који гледају на будућност овог града онако како треба.

„Они ће учинити све да младим људима омогуће квалитетан, срећан и здрав живот, да би ти људи остали овдје да развијају овај град, а млади у спорту доживљавају срећу и задовољство бавећи се тиме и везују се за мјесто гдје стичу прве животне навике“, рекао је Гајић.

Секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић рекао је да жели да стварају добре односе, да помажу спортске клубове, а посебно да помогну развој одбојке.

Кнежевић је захвалио на пријему код начелника општине и додао да је подршка Одбојкашки савеза Србије на располагање нуди спортску опрему, реквизите и стручно усавршавање.

Члан управе Одбојкашког клуба „Хидроелектране /ХЕ/ на Дрини“ Ружица Шимшић рекла је да је велика част угостити значајне одбојкашке раднике и размијенити искуства.

„Значајно је то што смо добили идеје и савјете за развој одбојке и спорта, уз промоцију нашег града“, додала је Шимшићева.

Састанку су присуствовали и директор Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Раде Баралић, тренер Јово Сарић, селектор Женске одбојкашке репрезентације БиХ Горан Нешић и вршилац дужности директора предузећа „ХЕ на Дрини“ Недељко Перишић.

СРНА