Ђуревић присуствовао организационом одбору за обиљежавање великог јубилеја

09.03.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић присуствовао је данас на Палама сједници организационог одбора Митрополије дабробосанске за обиљежавање 800 година аутокефалности Српске православне цркве.

Он је истакао да је обиљежавање овог јубилеја значајно и за општину Вишеград, јер ће дио програма бити одржан и у Вишеграду.

„Ово је веома битна годишњица за српски народ и Цркву, а осим јубилеја 800 година аутокефалности Српске православне цркве, обиљежиће се годишњица и Митрополије дабробосанске“, рекао је Ђуревић.

Он је казао да је ово прилика да се српски народ присјети богате српске културно – историјске баштине, те ризнице културних дјела.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом изјавио је да ће ове и идуће године бити реализовани различити програми у оквиру обиљежавања овог великог јубилеја.

“Данас је само почетак активности. Пред нама је велики посао и обавеза, нарочито Митрополије”, рекао је митрополит Хризостом.

Он је нагласио да обиљежавање 800 година аутокефалности СПЦ није само битно за Цркву, него и за српски народ, јер Црква не постоји без народа.