Ђуревић посјетио основну школу

25.05.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је Основну школу „Вук Караџић“ поводом Дана школе и том приликом најавио нове школске пројекте који ће бити реализовани у наредном периоду.

Он је истакао да ће до почетка нове школске године бити обезбијеђена нова рачунарска опрема за информатичко одјељење.

Ђуревић је рекао да ће, као и сваке године, бити награђени најбољи ученици обје школе.

„То треба да буде примјер свима осталима да остварују добре резултате, јер се добар и запажен рад увијек награђује“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да општина увијек стоји на располагању професорима, наставницима, учитељима и ученицима и помаже рад школа.

„Осврнули смо се на разне пројекте који су реализовани у прошлости, о започетим и о пројектима који ће бити урађени у наредном периоду, а неки од њих ће бити остварени у овој години у сарадњи са Владом Републике Српске“, истакао је Ђуревић.

Директор школе Момир Радојчић рекао је да су ученици, у складу са тренутном ситуацијом, припремили петнаестоминутни тематски филм „Школа-мисао, ријеч, цртеж“ гдје су приказане све занимљивости онлајн наставе.

Он је истакао да су у реализацији филма учествовали ученици свих разреда и ученици Посебног одјељења.

„Похвалио бих рад и труд наших наставника и ученика, као и родитеља, јер је ово први пут да се сусрећемо са оваквим видом рада, а филм ће бити приказиван на видео биму на Тргу Палих Бораца у Вишеграду. Сматрам да смо брзо успјели да се адаптирамо и савладамо све потешкоће и надам се да ћемо успјешно привести крају ову школску годину“, навео је Радојчић.

Он се посебно захвалио општини Вишеград и њеном начелнику Младену Ђуревићу на сарадњи.

„Увијек нам стоје на располагању и олакшавају нам рад, помажу нам у реализицији разних пројеката, а данашње присуство начелника Младена Ђуревића значи да општина Вишеград мисли на најмлађе“, истакао је Радојчић.

Радојчић је истакао да ће прослава матуре, уколико остану тренутне мјере, бити организована шетњом ученика у двије групе, те додао да је до сада електронским путем и телефонским позивима за упис у нову школску годину евидентиран укупно 71 ученик.

Он је напоменуо да ученици деветог разреда школу завршавају 29. маја, а остали разреди 12. јуна, након чега ће се радити на припреми за нову школску годину.

Дан школе обиљежава се у складу са реализацијом наставе на даљину и пројектом „Школа пријатељски амбијент за дијете“.