Ђуревић организовао пријем за учеснике рукометног кампа

20.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за учеснике рукометног кампа, који је окупио 40 најбољих рукометаша и рукометашица из Републике Српске рођених 2004. године.

„Договорили смо наредне активности, а једна од њих је да овај камп постане традиционалан. Вјерујем да ће и остали спортски савези, попут рукометног, препознати квалитете које Вишеград има за одржавање кампова“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да су учесници кампа задовољни условима у Вишеграду што све јако радује.

Ђуревић је најавио да ће бити покренута иницијатива да у Вишеграду буде одржан међународни рукометни турнир, гдје ће учешће узети млађе селекције из држава чланица Вишеградске групе.

Он каже да су амбасадори држава чланица Вишеградске групе прије пар мјесеци били у Вишеграду, те да вјерује да ће овај пројекат наићи на разумијевање у амбасадама Чешке, Словачке, Пољске и Мађарске.

Предсједник Надзорног одбора Рукометног савеза Републике Српске Дарко Савић рекао је да је камп оправдао очекивања.

„Сви су презадовољни, од учесника до организатора. Наша идеја је да се направи међународни рукометни турнир на којем ће наступити кадетске и јуниорске репрезентације држава чланица Вишеградске групе. Очекујемо да ће ово постати традиционално окупљање и надам се да ће други спортови пратити наш примјер и доводити своје представнике у Вишеград“, навео је Савић.

Члан Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске Недељко Перишић каже да им је циљ да покажу да Вишеград има услове да одржава овакве кампове на највишем нивоу.

Рукометни камп биће завршен сутра, а организује се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Рукометног савеза Српске, општине Вишеград и предузећа Хидроелектране Вишеград.

СРНА