Ђуревић: Опозиција обмањује јавност

24.03.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина има незаконито конституисану скупштину која обмањује јавност, те да је ангажован правни тим који сагледава незаконито донесене акте с циљем распуштања локалног парламента.

„Наш циљ је да кренемо у процедуру распуштања локалног парламента. Најочигледније је да ћемо ићи у том правцу и да ћемо дозволити грађанима да поново искажу своје мишљење и дају подршку онима за које сматрају да су најбољи“, рекао је Ђуревић новинарима након што су предсједници СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић и ДНС-а Ненад Нешић најавили да ће поднијети кривичну пријаву против начелника општине Вишеград и министра управе и локалне самоуправе Српске Сенке Јујић, због, како тврде, „злоупотреба и непоштовања скупштине“.

Ђуревић је нагласио да је и раније било кривичних пријава којима су обмањивали јавност, те да се показало да ништа од тога није било тачно.

Он је истакао да такозвана скупштинска већина прави низ пропуста кршећи законе Републике Српске, Статут и Пословник општине Вишеград.

„Указивали смо на све њихове пропусте и послије три мјесеца, 15. марта је истекао рок да се у складу са законом конституише скупштина. Ми још имамо незаконито конституисану скупштину, што је потврдило и Министарство управе и локалне самоуправе Српске, гдје је стигло обавјештење прије неколико дана да ништа није урађено у складу са законом. Нажалост, они и даље настављају са незаконитим активностима, а најављују и фамозне кривичне пријаве које смо ми у претходних неколико година имали на десетине и показало се да није било ништа од тога, будући да они само желе да обмањују јавност да ми овдје радимо лоше“, рекао је Ђуревић.

Ђуревић је изразио увјерење да ће у скорије вријеме наставити гдје су стали у новембру прошле године, да Вишеград иде напријед.

СРНА