Ђуревић: Мјере са циљем смањења ширења вируса корона

10.04.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општински Штаб за ванредне ситуације донио низ одлука и мјера међу којима је и дезинфекција возила на улазу у град са циљем спречавања ширења вируса корона.

Он је појаснио да је препорука за лица која дуже остају у овом граду да буду у кућној изолацији 14 дана, да мјере тјелесну темпрературу и да се редовно јављају у Дому здравља.

Ђуревић је нагласио да су мјере за сва лица једнаке и да се никада нису спроводиле строжије мјере за повратничко становништво како је то наведено у појединим медијима.

„Уколико особе долазе у Вишеград на краћи период, нису у обавези боравити 14 дана, него је потребно на сваки начин смањити њихово кретање и социјалне контакте“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да се то посебно односи на лица која долазе из заражених подручја као што су Лакташи, Бања Лука, Горажде, Коњиц и Сарајево, а имају имања у општини Вишеград,

„Нико никоме не може нити жели оспорити да дође својој кући и обрађује своје имање, али је потребно да ту и остану“, рекао је Ђуревић.

У Вишеграду нема заражених вирусом корона, под здравственим надзором се налази 59 особа, док је у карантину девет лица.