Ђуревић изразио задовољство договором о траси ауто-пута

27.02.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство постигнутим договором о траси ауто-пута Сарајево-Београд и оцијенио да ће њеном изградњом локалне заједнице у источном дијелу Српске добити прилику за развој.

„Изградња брзе цесте изузетно је важна за развој источног дијела Републике Српске, а посебно Вишеграда који ће на овај начин имати бољу везу са Србијом. Ово је један од предуслова за будуће инвестиције, без којих нема ни опстанка на овим просторима“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је рекао да ће Вишеград уложити све људске и професионалне капацитете у овај пројекат и подржати све позитивно у вези са развојем локалне заједнице.

Он је похвалио састанак који је одржан на иницијативу предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је показао да се, на задовољство оба ентитета, може доћи до договора.

Додик је новинарима у Источном Сарајеву изјавио да је са надлежним министрима у БиХ усаглашена траса ауто-пута која иде од Раче, преко Бијељине, Брчког, од Лончара према Тузли, спушта се према Сарајеву и иде преко Пала, Рогатице и Вишеграда, гдје се прави конекција за Горажде.

СРНА