Ђуревић: И даље се врши репресија над правом

02.12.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је општина добила 31 пресуду у којој се каже да је Скупштина општине радила незаконито, али је указао да се понавља репресија над правом.

Ђуревић је истакао да је очигледна намјера појединих одборника да општина Вишеград не крене у правом смјеру, како је то било у претходном мандату, с обзиром на то да је много урађено и да је народ 2020. године рекао коме даје подршку.

„Појединим одборницима то не одговара и они покушавају на разне начине да нас блокирају, јер им није у интересу да општина Вишеград настави даље са позитивним примјерима“, истакао је Ђуревић.

Он је апеловао на појединце који коче овај процес да се уразуме и да сви заједно крену да раде у интересу грађана.

Ђуревић је напоменуо да је општина Вишеград од 1. јануара 2020. године на привременом финансирању и навео да је очигледно да неће бити усвојен буџет јер одборници скупштинске већине немају намјеру да се то деси.

„Упутили смо нацрт буџета Министарству финансија, добили смо препоруке и сагласности, међутим док Скупштина не профункционише у складу са законом, ми смо у блокади. Добро је што закон познаје привремено финансирање и што ћемо и даље моћи тим путем изврашавти наше основне обавезе, а то су прије свега плате, доприноси, давања социјалним категоријама и остале основне обавезе“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да очекује да Министарство управе и локалне самоуправе одреагује што прије, јер ће се општина наћи у даљој блокади.

Ђуревић је подсјетио да је ресорно министарство прије 11 мјесеци дало мишљеље, међутим одборници тадашње већине су констатовали да оно није обавезујуће и кренули су даље са незаконитим радњама.

Он је нагласио да општина Вишеград и поред овако тешке ситуације успијева да одоли свим изазовима.

„Уз подршку Владе Републике Српске одобрена су нам два капитална пројекта. Ми ћемо кренути у њихову реализацију. Министарства на нивоу БиХ су одобрила средства за санацију и асфалтирање одређених путних праваца. Ми ћемо и даље наставити да радимо, да се боримо за истину и правду, да се ради по закону, статуту и пословнику“, каже Ђуревић.

СРНА