Ђуревић: До Београда кроз Вишеград

29.05.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић сматра да је ова општина незаобилазна у свим идејним рјешењима за брзу саобраћајницу од Сарајева до Београда.

Он је изјавио да је заједнички став начелника општина Вишеград, Рогатица и Пале-Прача да би траса требало да иде од Вардишта, Вишеграда, до Рогатице и Пала.

„Сматрам да један крак треба да иде ка Сокоцу и Хан Пијеску и тиме би добили увезану цјелину, која би значила за развој пољопривреде, привреде и туризма у источном дијелу Републике Српске“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да је општина Вишеград предложила Институту за путеве /Београд/ три варијанте кроз Вишеград, а да је једна и усвојена.

Начелник општине Пале-Прача Асим Зец рекао је да велики број активности води и са грађанима и начелницима у вези са брзом саобраћајницом, а да је интерес и Републике Српске и Федерације БиХ да она има своје одредиште.

„Без транспорта, робе и људи нико не може да улаже у ове просторе, а грађани од нас очекују да стварамо услове за живот. Грађанима је најважније да брза саобраћајница повеже Србију са Сарајевом“, рекао је Зец.

Он сматра да је најјефтинија и најједноставнија варијанта преко Месића, Праче и према Палама.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је да је важно поменути Сарајево као почетну и прелазак у Србију као другу тачку.

„Свјесни смо да морамо тражити интересе свих других. Желимо да заједно са локалним заједницама које се наслањају на ту саобраћајницу, проласком на овом дијелу буде што ближе Рогатици“, додао је Јагодић.

Састанак са начелницима општина Пале-Прача и Рогатица, организован је данас у кабинету начелника општине Вишеград, у вези са договором о изградњи брзе саобраћајнице Сарајево–Београд.

СРНА