Дјечије обданиште „Невен“ прославило крсну славу

19.12.2016.

Обредом ломљења славског колача, у вишеградском дјечијем вртићу „Невен“ данас је прослављена крсна слава те установе Свети Никола.

„Ово је први пут у историји обданишта да начелник долази на крсну славу обданишта. Мени је велика част и задовољство да смо данас овдје са дјецом, да заједно увеличамо ово славље“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он је додао да су овом приликом донијети и скромни поклони за дјецу обданишта „Невен“.

Ђуревић је најавио да ће бити повећан буџет за обданиште, као и да ће бити повећана ставка за помоћ наталитету у општини Вишеград.

Он је рекао да је ова установа упутила захтјев општини за куповину дидактичке опреме и постељине, што ће бити и набављено у наредном периоду.

Директор Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Невен“ Данка Митровић рекла је да је на традиционалан начин, заједно са дјецом обављен обред ломљења славског колача.

„Били смо домаћини начелнику општине и његовој делегацији, као и медијима, јер сматрамо да је ово један од најбољих начина да наши малишани одрастају у духу српске традиције и културе, што ће утицати на квалитет њиховог живљења“, додала је Митровићева.

Она је напоменула да је начелник Ђуревић дјецу обрадовао пригодним слатким поклонима.

Вртић тренутно похађа 50 малишана.

СРНА