Дјеци Вишеграда – највеће игралиште у регији

11.06.2020.

У Вишеграду је у току изградња дјечијег игралишта и помоћног стадиона, за шта је Влада Србије издвојила 292.000 КМ, док ће преостали износ бити финансиран средствима општине.

Пројектом је предвиђено постављање дјечијег мобилијара мултифункционалне играонице, љуљашке, вртуљци, клацкалице и слично, а на новоизграђеном дјечијем игралишту биће постављена тартан подлога.

На поменутој локацији биће изграђен помоћни фудбалски стадион са вјештачком травом за потребе тренинга, као и приступна саобраћајница и паркинг за родитеље дјеце која користе игралиште, кориснике Градске дворане, главног и помоћног стадиона.

,,Желећи да Вишеграђанима подаримо оазу здравља у којој ће најмлађи моћи безбрижно да уживају у игри, одлучили смо се на изградњу дјечијег игралишта, како би најмлађим суграђанима омогућили боље услове за одрастање и веселије дјетињство“, потврдили су из општинске управе.

Из Градске куће су навели да је изградња игралишта пројекат који је реализован захваљујући одличној сарадњи Владе Републике Српке и Владе Србије, те да ће ова локална заједница наставити да улаже у пројекте који су битни за развој општине Вишеград.

,,Мисија руководства општине је да дјеци обезбједимо уређена и безбједна игралишта. Успјевамо у томе јер смо претварајући добре намјере нашег тима и заједнице, створили мјесто за игру и забаву најмлађих, која ће им помоћи да упознају нове пријатеље и открију свијет који их окружује“, истакли су из општине Вишеград.

Они напомињу да је један од основних предуслова доброг развоја локалне заједнице улагање у најмлађе и у подстицање наталитета.

,,За дјецу је потребно много улагања, труда и пажње, а ми се томе водимо. Мислимо на наталитет, подстичући га издвајањем средстава из буџета општине. Суфинансирамо рад обданишта, улажемо у нову опрему вртића, помажемо рад школа, опремамо учионице, мислимо и на дјецу са инвалидитетом. Стипендирамо све студенте, омогућавамо одрађивање приправничког стажа. Улажемо средства у дјечија игралишта, отварајући нова, модернија, прилагодљивија, намијењена нашој дјеци, будућности овог града“, потврдили су у овој општини.