Дјеца указала на значај очувања животне средине

22.04.2019.

Малишани обданишта „Невен“ у Вишеграду обиљежили су Дан планете Земље, цртајући и постављајући транспаренте у дворишту ове установе како би указали на значај очувања животне средине.

Директор вртића „Невен“ Данка Митровић рекла је да ће најмлађи Вишеграђани уз помоћ својих васпитача данашњим активностима послати поруку јавности о непходности очувања планете.

„Транспарентима и цртањем призора који се њима допадају, што су најчешће елементи из природе, наши малишани ће замолити одрасле да се мало више позабаве очувањем животне средине“, навела је Митровићева.

Она је додала да је ово још једна прилика у којој одрасли могу много да науче од својих насљедника.

Васпитач у обданишту Сања Кујунџић Тасић истакла је да се кроз све четири групе и на сва четири аспекта развоја указало дјеци колико је важно да чувају животну средину и планету.

„Малишани су оставили транспаренте, направили смо корпе за смеће, рециклирали материјал и уживали на свјежем ваздуху“, навела је Тасићева.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла у више од 150 земаља, с циљем да се људи широм свијета подсјете у каквом је стању природа, као и да се становништву укаже на проблеме екосистема, загађење насељених мјеста и како побољшати очување животне средине.

СРНА