Дјеца са Космета посјетила основну школу и Андрићград

21.06.2019.

Малишани из Звечана са Косова и Метохије, који бораве у седмодневној посјети Вишеграду, данас су посјетили Основну школу „Вук Караџић“ и туристички комплекс Андрићград, гдје су направили заједничке фотографије за најљепше успомене.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојичић рекао је да су се радници ове установе потрудили да представе школу и о свом раду упознају госте са Космета.

„Организовали смо мало дружење и дјеца се веома радују. Обишли смо све објекте школе како би гости са Косова и Метохије могли да виде гдје наши ученици проводе вријеме и стичу неопходно образовање“, навео је Радојичић.

Радојичић је најавио да ће у наредном периоду бити успостављена сарадња основних школа у Вишеграду и Звечану.

Он је рекао да су се након посјете школи заједно упутили у обилазак Андрићграда, гдје су их дочекали радници општине Вишеград, која је смјештена у овом комплексу.

Малишани су у Андрићграду обишли Византијски трг, прошетали Улицом Младе Босне, те обишли споменике Иви Андрићу, Николи Тесли и Петру Петровићу Његошу.

Након обиласка су у Андрићграду направљене заједничке фотографије малишана са Космета и дјеце домаћина из Вишеграда.

Учитељ звечанске Основне школе „Вук Караџић“ Војислав Весковић истакао је да се у Вишеграду осјећају веома пријатно и да су људи срдачни и гостољубиви.

„Деца су се брзо зближила. Захвални смо општини Вишеград за све што су учинили за нашу децу у протеклих неколико дана“, рекао је Весковић.

Ученици са Космета бораве у Републици Српској у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

СРНА