Дјеца са Космета одржала концерт у Културном центру „Иво Андрић“

11.12.2022.

Културно-умјетничко друштво „Мокра Гора“ из Зубиног Потока са Косова и Метохије гост је општине Вишеград, а дјечији ансамбл одржао је свечани концерт у Културном центру „Иво Андрић“.

На овој смотри пјесме и игре синоћ су учествовали и чланови фолклорног ансамбла Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“, Гусларско друштво „Раде Јамина“ из Вишеграда и мушка пјевачка група „Свети Ђорђе“ из Новог Горажда.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, уз ријечи добродошлице, истакао је да је овај концерт прилика да се упути подршка браћи на Косову и Метохији јер и сада пролазе кроз тежак период.

„Не само за дјецу, него за све наше људе са Косова и Метохије, врата Вишеграда су увијек отворена“, рекао је Ђуревић.

Умјетнички директор и кореограф ансамбла „Мокра Гора“ Зубин Поток Миодраг Велимировић рекао је да су везе Републике Српске и Космета веома јаке.

„Гостопримство, братска љубав овог народа овде, као и у целој Републици Српској чини да се осећамо добро, а овој деци која немају баш лаган живот тренутно на Космету, враћен је осмех на лице“, истакао је Велимировић.

Предсједник Гусларског друштва „Раде Јамина“ Дарко Лечић рекао је да су ови сусрети начин да се промовише српска култура.

„Било је задовољство гледати, али и учествовати на овом концерту и надам се да ћемо интензивирати нашу сарадњу и истрајавати на његовању наше традиције и културе“, истакао је Лечић.

КУД „Мокра Гора“ из Зубиног Потока основан је 1939. године и учествовао је на бројним смотрама фолклора широм свијета, а концерт у Вишеграду одржан је под покровитељством општине Вишеград и предузећа „Хидроелектране на Дрини“

СРНА