Дјеца са КиМ у посјети Градској кући у Андрићграду

19.06.2018.

Дјеца са Косова и Метохије, која бораве у Вишеграду до 23.јуна, у оквиру пројекта „ Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, посјетила су данас са својим наставницима Градску кућу у Андрићграду.

Овом приликом, срдачну добродошлицу у име општине,  малишанима са  Космета , пожелио је савјетник начелника општине Вишеград Дејан Крсмановић, који је истакао да се нада да ће дјеца током боравка у овој општини понијети најљепше утиске и заборавити на ружне ствари које им се дешавају на Косову и Метохији.

„ Ми ћемо се потрудити да им боравак у нашем граду буде у лијепој успомени и да их за Вишеград везују трајна пријатељства“, рекао је Крсмановић, те додао да је свима који су у организацији овог великог пројекта намјера да оставе утисак  добрих домаћина.Наставник географије са Косова и Метохије Марија Ђорђевић изразила је одушевљење и захвалност на дочеку који им је уприличен у овој општини.

„ Дјеца су под великим утиском и кажу да им се Вишеград веома допада“, рекла је Ђорђевићева.

Она посебно истиче љубазност породица код којих су дјеца смјештена, затим организаторе овог пројекта, домаћине,  који се, како је рекла, на најљепши начин труде да уљепшају боравак малишанима.

За 48 ученика са Косова и Метохије организована је и туристичка вожња бродићем.

Радио Вишеград