Дезинфекција, дератизација и дезинсекција

16.03.2020.

На подручју општине Вишеград у току је спровођење мјера дезинфекције, дезинсекције и дератизације свих јавних површина и објеката, на основу одлуке Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Здравствени инспектор општине Вишеград Слађана Миовчић рекла је да је јуче извршена дезинфекција у обданишту „Невен“, Дому здравља, Дому за лица са инвалидитетом, Станици полиције, школама, пошти, предузећу „ХЕ на Дрини“, општини, Спортској дворани, Центру за социјални рад, Дому културе, ватрогасној станици, Удружењу пензионера, хотелима „Вишеград“ и „Вилина Влас“, те свим црквеним објектима.

„И у наредним данима, тачније све до сриједе, 18. марта, биће настављена дезинфекција свих других јавних објеката који врше неку услужну дјелатност – угоститељских, трговинских, занатских. У дезинфекцију су укључене и заједнице етажних власника“, навела је Миовчићева.

Она је упозорила да ће бити кажњени сви који се не буду придржавали ове одлуке.

„Казне за физичка лица су од 500 до 1.000 КМ, а за правна од 2.000 до 10.000 КМ“, рекла је Миовчићева.

Дезинфекцију на подручју општине Вишеград врши предузеће „Санитарац“ из Власенице са којим општина већ дуги низ година има сарадњу, а које је овлаштено од Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

СРНА