„Делије“ даровале 33 дозе крви

02.12.2021.

Вишеградско Удружење навијача Црвене звезде „Делије“ данас је, у оквиру 23. акције „Црвено бела крв“, у просторијама Борачке организације прикупило 33 јединице крви.

Према ријечима специјалисте трансфузиолога из фочанске болнице Маје Кујунџић, у Вишеграду постоје два велика удружења добровољних давалаца крви која неколико пута годишње организују акције, што је значајно за ову болницу.

Кујунџићева је истакла да је изузетно важно даровати крв, нарочито у вријеме пандемије, када је већа потражња за драгоцјеном течношћу.

Један од оснивача Удружења Немања Васић рекао је да је интересовање велико и да је Вишеград први пут учесник ове акције.

Васић је захвалио Борачкој организацији, која је уступила простор, као и активима добровољних давалаца крви „Хидроелектране на Дрини“ и „Стара Херцеговина“, те општинској организацији Црвеног крста Вишеград који су подржали ову хуману мисију.

Бране Шимшић, који има 65 година и више од 50 пута је даровао крв, каже да га радује што се акцији одазвало много младих људи и што стасавају нове генерације добровољних давалаца крви спремних да спасу нечији живот.

У Републици Српској крв су, осим Вишеградских навијача, даровали и навијачи из Приједора, Градишке, Бањалуке, Теслића, Добоја, Брчког, Бијељине, Зворника, Источног Сарајева, Фоче, Невесиња и Требиња.

СРНА