Делегација општине Вишеград у Штајеру

15.12.2017.

Делегација општине Вишеград и представници аустријског града Штајер констатовали су на данашњем састанку да ове двије локалне заједнице имају потенцијал за сарадњу, нарочито у области туризма.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који предводи делегацију Вишеграда у посјети Аустрији, рекао је Срни да би сарадња два града била веома корисна.

„Веома је важно да стварамо пријатељске односе како бисмо сарађивали на више нивоу. Имали смо пријем код градоначелника, а овдје се упознајемо и са нашим људима који живе у Аустрији“, каже Ђуревић.

Он је упознао представнике аустријског града са потенцијалима Вишеграда, посебно у области туризма.

Градоначелник Штајера Гералд Хакл изразио је задовољство због данашњег састанка, истичући да ова два града имају много сличности, највише када је ријеч о туризму.

Чланови Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ из Вишеграда, који такође бораве у посјети Штајеру, посјетили су данас основну школу у овом граду.

„Дјеци из Вишеграда пружили смо прилику да упознају школе у Штајеру и да сарађујемо у спортским активностима“, додао је Ђуревић.

Сенатор у граду Штајер Марио Ритер рекао је да Вишеград и Штајер имају могућности за сарадњу у области спорта, културе и туризма.

„Веома је важно да улажемо у дјецу, а данас смо организовали дружење наше дјеце и упознавање са школом у Штајеру“, навео је Ритер.

Он сматра да ова два града имају потенцијал за сарадњу у туризму.

Представници општине Вишеград боравиће у Штајеру два дана на позив представника градске управе.

СРНА