Делегација општине Вишеград у посјети градоначелнику Требиња

13.05.2017.

 Градоначелник града Требиња Лука Петровић данас је одржао састанак са начелником општине Вишеград, Младеном Ђуревићем. Састанку су такође присуствовали начелник одјељења за финансије, технички руководилац ХЕ на Дрини , замјеник начелника општине Вишеград, директор Хидроелектрана на Требишњици, начелник одјељења за просторно уређење и одбореници скупштине Града Требиња.

„Циљ овог радног састанка је да се ова делегација упозна са начином рада Градске управе Требиње, начином привлачења инвеститора као и организовање инвестиционе конференције „Инвест ин Требиње“ 2017“ рекао је градоначелник Петровић.

Градоначелник Лука Петровић је изразио жељу да се у будућности оствари добра сарадња између двије локалне заједнице великог туристичког потенцијала.

На овом састанку договорено је формирање радних тимова. Задатак чланова ових тимова је размјењивање искуства те унапређивање развоја локаних заједница. Оно што повезује ове двије локалне заједнице су највећа хидроенергетска постројења, а то су ХЕ на Дрини и ХЕ на Требишњици.

Овом приликом делегација из Вишеграда подржала је иницијативу градоначелника Петровића за одржавање инвестиционе конференције 26. и 27. маја и потврдила свој долазак, када ће се лично кроз панеле и презентације увјерити у потенцијале Требиња.

trebinje.rs.ba