Данас промоција књига Александра Мисојчића

14.06.2024.

У Центру за културу „Иво Андрић“ данас ће бити представљене књиге “Град – психобиографија цара Душана” и “Човек по мери шињела – психобиографија војводе Живојина Мишића” психијатра и психотерапеута Александра Мисојчића.

Уз аутора, у промоцији књиге ће учествовати новинар Тања Петернек и неуропсихијатар Часлав хаџи Николић.

„Књиге нису класичне биографије, већ интерпретативне студије, усмјерене на разумијевање Душана Немањића и Живојина Мишића. Оне представљају својеврсну потрагу за „Духом историје“ кроз архивске изворе, књиге, повеље и списе, користећи различите приступе и методологије, укључујући психоанализу, антрополошки дискурс и наративну психологију. Овакав приступ публици омогућава, да стекне шире увиде не само у личности, већ и у прилике, вријеме, поднебље у коме су оне живјеле и на тај начин продубе своје разумијевање о прошлости, а самим тим и садашњости“, истакли су организатори ове промоције.

Александар Мисојчић, психијатар и психотерапеут, рођен је у Београду 1974. године.

Вишегодишње психијатријско искуство стицао је у Институту за ментално здравље, а потом у сопственој психијатријској ординацији “Реч”. Системски је породични психотерапеут са европским сертификатом за рад. У оквиру психотерапијског рада уско се бави динамиком породичних односа.

Промоција која почиње у 18.00 часова, организује се у сарадњи са општином Вишеград, Центром за културу „Иво Андрић“ и Народном библиотеком „Иво Андрић“.