Црвени крст уручио поклоне вртићу „Невен“

05.10.2023.

Представници општинске организације Црвеног крста Вишеград данас су, поводом Недјеље дјетета, посјетили малишане у вртићу „Невен“ и том приликом им уручили пригодне поклоне.

Секретар вишеградског Црвеног крста Славица Марковић рекла је да ова традиционална активност треба да укаже на важност бриге о најмлађим нараштајима и вриједностима које друштво треба да његује и преноси са генерације на генерацију.

„Волонтери наше организације данас су током посјете обданишту `Невен` са малишанима организовали заједничко дружење уз пјесму и игру и на тај начин истакли значај овогодишњег слогана `Другарство чувајмо, љубав његујмо`“, навела је Марковићева.

Наводећи да је Недјеља дјетета од изузетне важности, волонтер Црвеног крста Вишеград Мартина Самарџић поручила је да млади људи треба у што већем броју да се укључе у овакаве активности како би допринијели обиљежавању ових догађаја.

Васпитач у вртићу „Невен“ Јелена Симеуновић захвалила је представницима Црвеног крста Вишеград на посјети и поклонима, те изразила увјерење да ће успјешна сарадња са овом организацијом бити настављена.

У току Недјеље дјетета представници Црвеног крста Вишеград посјетиће и неколико вишечланих породица које су у стању социјалне потребе и донирати им прехрамбене пакете.

СРНА