Црвени крст донирао 100 постељина Дому за лица са инвалидитетом

24.02.2020.

Црвени крст Републике Српске донирао је данас 100 постељина и 68 пиџама Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Генерални секретар Црвеног крста Ђоко Михајловић рекао је да је Црвени крст уштедио средства и одлучио да помогне болницама и установама у којима се налазе лица којима је потребна помоћ.

„Овим путем желимо да оправдамо нашу мисију, а то је заштита људских живота, олакшавање њихових живота. Посјетили смо укупно 29 установа у Српској“, навео је Михајловић и додао да су свима најпотребнији постељина и пиџаме.

Директор Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду Зоран Васиљевић истакао је значај донације за ову установу, која има 185 корисника умјерене, теже и тешке ометености у развоју.

„Републички Црвени крст нас прати од самог почетка рада и на томе смо им захвални“, истакао је Васиљевић и додао да је овој установи добродошла било каква донација.

Он је рекао да за кориснике Дома организују радионице у којима их оспособљавају за рад.

„Имамо васпитно-едуктивни рад, обезбјеђујемо смјештај, збрињавање, социјалну и медицинску рехабилтацију за кориснике“, додао је Васиљевић.

Он је нагласио да у овој години планирају да реализују пројекат енергетске ефикасности и пројекат у којем ће кориснике који су способнији постепено одвајати и уз надзор осамостављивати.

Васиљевић је рекао да Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду потражује око 700.000 КМ, да су присиљени да туже поједине центре за социјални рад, те да то отежава рад са корисницама.

СРНА