Чланови Одбојкашког клуба „Хе на Дрини“ посјетили школу у Штајеру

18.12.2017.

Чланови Одбојкашког клуба „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда посјетили су Спортску школу у аустријском граду Штајер гдје су се упознали са начином рада и дружили са вршњацима.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су чланови Одбојкашког клуба посјетили школу у Штајеру у оквиру посјете делегације општине Вишеград овом аустријском граду.

„Желимо да покажемо да осим сарадње, коју желимо остварити на културном, туристичком и спортском плану, дајемо младима велику шансу да унаприједе знање и остваре дружења и у другим градовима“, истакао је Ђуревић, који је захвалио домаћинима на гостопримству.

Директор Спортске школе у Штајеру Паул Хел рекао је да је ово прво дружење са ученицима из друге државе и да су ученици из Штајера сазнали какве су школе у БиХ. „Ово је веома битно због размјене иксустава и дружења“, истакао је Хел.

Након посјете Спортској школи, екипа из Вишеграда и Штајера одиграла је пријатељску утакмицу.

Тренер Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Горан Марковић рекао је да му је драго што су одбојкашице имале прилику да дођу у Аустрију и одиграју утакмице.

Тренер Спортске школе Мартин Музлбега каже да је у одбојци била боља екипа из Вишеграда, а у кошарци екипа из Штајера.

За чланицу Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Нађу Вучићевић ово је било дивно искуство, као и за ученицу Спортске школе у Штајеру Мануелу Пеасић.

СРНА