Циљ – проширити услуге Дома здравља

07.11.2018.

Вишеградски Дом здравља има за циљ да прошири обим услуга, првенствено Центра за ментално здравље, као и у области радиологије, дијагностике, те пулмологије, истакнуто је данас на састанку Одбора за здравље општине Вишеград.

Члан Одбора Горан Лончаревић рекао је да се проширење односи на обим послова Центра за ментално здравље, који је пројектован за цијелу регију на послове базичне рехабилитације у заједници, као и проширење услуга радиологије, дијагностике, те пулмологије што би значило пружање е услуга на алергијска тестирања и пулмолошку рехабилитацију.

„Посједујемо стручан кадар и могућности, а нама је важно да иницијативама и активностима створимо предуслове за што бољу позицију у преговарању са Фондом здравственог осигурања Републике Српске за наредну годину“, каже Лончаревић.

Он је рекао да је један од циљева и превенција, као најпрофитабилнији начин активности у здравству.

„Превенцијом се добија много, а мислим да ће то бити прихваћено и од Фонда и надлежног министарства, јер тако се и праве уштеде у здравству. Истакао бих несебичну помоћ локалне заједнице на челу са начелником општине Младеном Ђуревићем, јер имамо изузетну сарадњу и разумијевање, а да није тога, не би могли ни функционисати и направити помак који је евидентан“, навео је Лончаревић.

Члан Одбора за здравље Снежана Ђуровић рекла је да је направљен први искорак о кампањским превентивним прегледима, као и начинима за спречавање обољења грађана, а самим тим смањење броја обољелих којима је неопходна ампуларна терапија.

Састанку су присуствовали представници локалног Дома здравља, вишеградске основне и средње школе, представници предузећа „Хидроелектране на Дрини“, пензионера и синдикалне организације Дома здравља, те начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је организатор.

СРНА