Циљ Одбора за здравље – проширење дијагностике

08.03.2019.

Предсједник Одбора за здравље општине Вишеград Горан Лончаревић рекао је данас Срни да је циљ рада овог одбора проширење услуга Дома здравља и унапређење здравствене заштите на подручју ове локалне заједнице.

„Циљ нам је да наше капацитете, који нису мали, проширимо и да радимо све оно што је могуће како би то ставили у функцију. То се прије свега односи на проширење дијагностике, услуга из домена рехабилитације, на пружање услуга из домена куративног дјеловања, с посебним акценатом на превенцији“, истакао је Лончаревић.

Он је рекао да је данашња сједница само наставак онога што је започето и да је разматрано много битних тема.

„Наставили смо да радимо на договарању сарадње између Фонда здравственог осигурања Републике Српске и Дома здравља у Вишеграду, а било је ријечи о уговарању услуга Дома здравља за ову годину и уређивању односа са Фондом здравственог осигурања са структурама које финансирају здравствену заштиту, односно са ресорним министарством и локалном заједницом“, навео је Лончаревић.

Према његовим ријечима, у Одбору имају добар амбијент за рад, као и добру комуникацију и разумијевање са локалном заједницом.

„Представници одређених популационих група које чине Одбор, начелник општине Вишеград и менаџери Дома здравља, сви радимо на истом задатку, а то је унапређење здравствене заштите на подручју ове општине“, истакао је Лончаревић.

Он је подсјетио да је Дом здравља у Вишеграду прошле године реализовао пилот-пројекат превенције, те да је на основу тога урађен пројектни документ који подразумијева наставак активности на пољу превенције.

„Покушавамо да понудимо наш пројекат Министарству здрављу и Фонду здравственог осигурања, а уклопили смо се и у Акциони план превенције незаразних болести од 2019-2025. године који је урадила Влада Српске“, истакао је Лончаревић, напомињући да би грађани општине Вишеград имали велики бенефит од тога.

СРНА