Циљ боља структура прихода локалних заједница

21.05.2019.

У овој години биће предложена измјена Закона о буџетском систему Републике Српске ради побољшања структуре прихода буџета локалних заједница од директних и индиректних пореза, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић у Вишеграду након састанка са начелником те општине Младеном Ђуревићем.

„Имамо циљ да остваримо више прихода које добијемо од Српске кроз директне и индиректне порезе, али и да радимо на јачању властитих прихода“, нагласио је Ћосић.

Он је истакао да је на састанку било ријечи о бољем прикупљању прихода од пореза на непокретности и о томе како појачати наплату од паркинг-услуга и од пословних просторија у власништву општине.

Ћосић је додао да је информисан о најбитнијим капиталним пројектима које Вишеград жели да промовише и који ће побољшати туристичку понуду ове општине.

„То су, прије свега, Вишеград као бањски град, покретање локомотиве која би из правца Вишеграда ишла према Србији, те реконструкција главне улице у Вишеграду у вриједности 3.800.000 КМ која захтијева пажњу вишег нивоа власти. То су пројекти које ће Савез општина и градова делегирати Влади Републике Српске и према другим институцијама“, истакао је Ћосић.

Ђуревић је рекао да ће Вишеград у овој години бити домаћин радног састанка свих начелника и градоначелника Републике Српске.

„Вјерујем да ћемо заједничким радом направити боље резултате за све становнике Републике Српске“, нагласио је Ђуревић.

Ђуревић је рекао да у ове двије општине постоји сличан начин функционисања који се огледа у доступности грађанима.

Састанку је присуствовао и секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић.

СРНА