Цептер заинтересован за туристичку сарадњу

15.08.2017.

Познати српски бизнисмен Филип Цептер изјавио је данас у Вишеграду да је заинтересован за сарадњу у области туризма са овом локалном заједницом.

Цептер је, током сусрета са начелником вишеградске општине Младеном Ђуревићем, истакао да је Вишеград туристички град и да има велике потенцијале за развој ове привредне гране.

Он је навео да се на подручју Вишеграда, Бајине Баште, Златибора и Таре, које је јединствено, туризам може много унаприједити, те да је заинтересован за сарадњу у тој области.

„Андрићград чини Вишеград посебним местом и издваја га од других градова. Ово што је направио Емир Кустурица заслужује сваку похвалу“, рекао је Цептер.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство што је имао прилику да организује пријем за Цептера, наводећи да је жеља општинске администрације да привуче инвеститоре и развија град.

„За нас је изузетно важна регионална сарадња која би обухватила општину Бајина Башта, те Тару и Златибор. Током сусрета разговарали смо о туристичком потенцијалу наше општине и сарадњи у тој области“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да је општина Вишеград отворена за све који желе да улажу у град, али и за све госте који могу да уживају у природним љепотама овог подручја.

Након пријема у општини Вишеград, делегација је посјетила и Андрићград.

СРНА