Бројни радови на обнови водоводне мреже

02.10.2023.

У Вишеграду су у току бројни радови на реконструкцији водоводне мреже које у вриједности око 500.000 КМ финансира општина, рекао је Срни директор предузећа за водовод и канализације „15. април“ Радивоје Видаковић.

Видаковић је појаснио да се током године радило на бројним пројектима комплетне инфраструктуре – почев од пројеката који се тичу водоснадбијевања, до осталих пројеката који се тичу унапређења инфраструктуре.

„У току су радови на реконструкцији водоводне мреже у Карађорђевој улици. Постојећа мрежа изграђена је шездесетих година, те је због старости често долазило до пуцања цијеви, што је узроковало губитке воде и велике трошкове одржавања и поправке. Старе цијеви ће бити замијењене новим ПЕХД цијевима у дужини од 500 метара, а биће урађени и нови прикључци за 36 домаћинстава“, навео је Видаковић и додао да је вриједност радова 187.000 КМ.

Према његовим ријечима, набављена је нова механизација због повећаног обима посла, да би се правовремено интервенисало на пословима одржавања постојеће водоводне и канализационе мреже.

Видаковић је рекао да је у улицама Радничка и Вука Караџића у Вишеграду завршена реконструкција водоводне мреже, за шта је из општинског буџета издвојено 56.000 КМ.

„Због дотрајалости водоводне мреже често је долазило до кварова, а самим тим и до притужби грађана, због чега су важни ови пројекти за мјештане“, истакао је Видаковић.

СРНА