Бранко Пјевић побједник конкурса за кратку причу

12.05.2017.

Бранко Пјевић из Источног Сарајева побједник је првог конкурса за кратку причу часописа „Соко“ Добрун – Вишеград, о теми „Крсна слава у мом завичају“.

Главни и одговорни уредник часописа „Соко“ Славко Хелета рекао је новинарима да ће Пјевићу награда бити уручена данас на свечаности обиљежавања крсне славе часописа, Светог Василија Острошког, у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

„Пјевић је на овај конкурс под шифром `Иван Бурлица`, доставио кратку причу под насловом `Славо моја родитеља мога, славићу те за живота свога`“, рекао је Хелета.

Он је додао да је за причу „Осмех Светог Јована“, пристиглу на конкурс под шифром „Дан када је Свети Јован долазио комшијиној кући“, аутору Слободану Ристовићу, уз повељу припала и новчана награда од 200 КМ.

„Повеља и новчана награда од 100 КМ по оцјени жирија редакције часописа, припала је Тањи Милутиновић из Београда, која је на овај конкурс доставила причу `Авантура`, под шифром `Поље сунцокрета`“, нагласио је Хелета.

Он је истакао да је прије овог циклуса посвећеног обичајима уз крсну славу, часопис у претходних 10 година реализовао конкурс за кратке „Васкршње приче“.

Најуспјешнији радови ускоро ће бити објављени у заједничкој збирци, у издању „Сокола“ и Издавачке куће „Дабар“ Митрополије дабробосанске, са сједиштем у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

СРНА