Борачка организација задовољна подршком општине

02.02.2018.

Општина Вишеград је у протеклој години за Борачку организацију издвојила готово 200.000 КМ и у овој организацији су, како су истакли, задовољни подршком локалне управе.
Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је да је буџет организације за прошлу годину износио 193.500 КМ.

„Лани је уплаћено деведесет одсто износа буџета и Борачка организација је задовољна сарадњом са начелником општине, односно општинском управом Вишеград“, додао је Васић.

Он је истакао да је већи дио средстава усмјерен за лијечење породица погинулих бораца, помоћ борцима који не раде, а финансирају се и трошкови сахране за борце прве и друге категорије и оне који немају никаква друга примања.

„Помажемо породицама чији се чланови породице налазе у притворским јединицама. Испунили смо циљ који имамо, а то је да смо испоштовали све обавезе које су задате у прошлој години“, нагласио је Васић.

Он је подсјетио да је кроз вишеградску бригаду у протеклом рату прошло око 1.700 бораца, од чега су 143 борца ратни војни инвалиди, а 134 борца су дала свој живот за Републику Српску.

Васић је додао да Борачка организација Вишеград његује традицију ослободилачких ратова, а посебно посљедњег одбрамбено-отаџбинског.

„Изградили смо спомен-обиљежја на свим мјестима гдје су се дешавале битке. Обиљежавамо све значајне датуме и трудимо се да дамо значај свим догађајима из деведесетих година прошлог вијека“, навео је Васић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина Вишеград издваја знатна средства за борачку популацију, како би показали да општина брине о овим категоријама.

„Одржавамо редовне састанке са члановима Борачке организације, помажемо младе чији су чланови борци и водимо бригу о њима, не заборављајући заслуге свих бораца за стварање Републике Српске“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да ће општина наставити да помаже Борачку организацију у складу са својим могућностима.

СРНА