Блокирано улагање у путну инфраструкуру

06.07.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да општина, иако има усвојен буџет, нема оперативна средства како би кренула у улагање у путну инфраструктуру јер локални парламент још није усвојио овај програм, као ни програм који се односи на водне накнаде.

Он је рекао Срни да су у буџету општине Вишеград за ову годину планирани приходи од 265.000 КМ, као и да буде искориштено 320.000 КМ из претходне године, а средства ће углавном бити уложена у путну инфраструктуру.

Ђуревић је напоменуо да Скупштина општине још није усвојила програме који се односе на инвестиције за асфалтирање и санацију путева, те да ни прошле године због, како је навео, незаконитог рада локалног парламента нису били усвојени потребни програми.

„Да би средства била оперативна потребно је да Скупштина општине усвоји програм кориштења прихода по основу накнада за кориштење шума и шумског земљишта. Планирано је да се већи дио ових средстава уложи у санацију путева, као и у асфалтирање неких путних праваца“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је подсјетио да ни прошле године нису били усвојени ови програми, те да нису могли улагати у путеве, осим оних за која су имали обезбијеђена средства из других извора финансирања.

СРНА