Биста Мехмед паше Соколовића – поклон Слободана Павловића

01.12.2016.

img_6026%5b1%5d

Бизнисмен Слободан Павловић најавио је данас да ће његов поклон Вишеграду бити биста Мехмед-паше Соколовића, која је већ допремљена из Чикага и налази се у Слобомиру у Бијељини.

Он је рекао да је биста рађена седам година и да је ауторско дјело умјетника из Сирије и Румуније.

Павловић је данас посјетио Вишеград и заједно са начелником општине Младеном Ђуревићем обишао Андрићград са жељом да упозна привредне и културне потенцијале ове општине.

Павловић је изразио одушевљење овим комплексом, нагласивши да Вишеграђани треба да буду поносни на град од камена, јединствен на Балкану.

Ђуревић је истакао значај Павловићеве посјете граду на Дрини са циљем организовања заједничког састанка са вишеградским привредницима, који ће бити одржан у првој половини јануара наредне године.

Он је додао да Павловић са својим сарадницима има жељу да помогне Вишеграду и овом народу у привредном опоравку општине и запошљавању омладине.

„Вишеград има огроман потенцијал који смо данас презентовали овом великом српском инвеститору и надамо се доброј и успјешној сарадњи у будућем периоду“, рекао је Ђуревић.

Слободан Павловић је финасијски помогао израдњу моста на ријеци Рзав код манастира у Добруну и водовода за манастирски комплекс 2004. године, поводом 200 година од почетка Првог српског устанка.

img_6084%5b1%5d

СРНА