Биће олакшан прелазак границе мјештанима Вардишта

24.09.2020.

За мјештане пограничне мјесне заједнице Вардиште који желе да обрађују своје парцеле са друге стране ријеке Рзав биће олакшан прелазак границе са Србијом, нарочито у љетном периоду, када су велике гужве и када не могу да се са пољопривредним машинама укључе у колону возила која чекају на прелазак границе, закључено је на данашњем састанку у општини Вишеград.

Састанку, који је организовао начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, осим мјештана, присуствовали су и представници Граничне полиције БиХ и царине, као и локалне Станице јавне безбједности.

„Добили смо обећања од представника институција БиХ са данашњег састанка да ће, уз одређени списак, прелазак мјештана бити много бржи и лакши, нарочито у љетном периоду када су велике гужве“, изјавио је Ђуревић новинарима након састанка.

Он је напоменуо да су у љетном периоду људи онемогућени да лако прелазе гранични прелаз да би обрађивали своја имања.

Ђуревић је навео да је на састанку било ријечи и о другим проблемима мјештана овог села, који ће, према његовим ријечима, бити ријешени у наредном периоду.

Предсједник мјесне заједнице Вардиште Ненад Мијаџевић рекао је да мјештани чија су имања са друге стране прелаза имају одређене проблеме када су гужве и колоне од неколико стотина метара.

„Тај проблем је нарочито изражен љети када су велике гужве на прелазу, а то људима који живе на селу одузима драгоцјено вријеме. Надам се да смо на почетку проналажења рјешења тог проблема, а начелник Ђуревић се заузео да би то било урађено на најбољи начин“, каже Мијаџевић.

СРНА