Безбједоносна ситуација веома добра

27.02.2019.

Безбједност у саобраћају у општини Вишеград је на веома добром нивоу у односу на претходне године, а мање је и кривичних дјела и саобраћајних незгода, оцијенили су на данашњем састанку чланови Савјета за безбједност саобраћаја ове општине.

Предсједник Савјета Младен Ђуревић изразио је задовољство тренутном ситуацијом, те истакао да увијек може боље и да на томе раде припадници Полицијске станице Вишеград.

„Један од кључних пројеката у наредном периоду је побољшање прилаза Средњој школи и увођење надзорних камера, а општина ће помоћи да се Средња школа `Иво Андрић`, након Основне `Вук Караџић` и обданишта `Невен`, опреми видео-надзором, а касније да се укључи у полицијски систем како би могли имати контролу над тим камерама“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да ће у општини Вишеград бити постављени нови и обновљени постојећи знакови, као и табле на улазу и излазу.

„Ријеч је о путним правцима према Рудом, Бијелом Брду, Вардишту и Устипрачи“, рекао је Ђуревић и додао да ће око Основне школе „Вук Караџић“ бити постављена ограда и проширен паркинг.

Он је додао да ће у наредном периоду акценат бити стављен и на одржавање локалних, магистралних и регионалних путева.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојичић рекао је да се у овој установи доста пажње посвећује безбједности ученика организовањем разних предавања у сарадњи са Домом здравља, локалном полицијском станицом и Ауто-мото друштвом „Вишеград“.

Секретар Ауто-мото друштва „Вишеград“ Радован Липовац навео је да је у току акција „Буди видљив, не буди фигура“ чији је циљ да пјешаке информише о понашању у саобраћају, као и о обавези ношења обојеног прслука у ноћним сатима и у условима слабе видљивости.

Липовац је најавио да ће почетком марта у Средњој школи бити организовано предавање „Млади и стари-ризична група учесника у саобраћају“ на којем ће пажња бити посвећена млађим учесницима у саобраћају и онима који стичу право на полагање возачког испита.

Састанку су присуствовали и представници ресорних општинских одјељења, локалне полицијске станице, школа, вишеградске ауто-школе и предузећа „Путеви Републике Српске“.
СРНА