Безбједност у саобраћају задовољавајућа

06.12.2022.

Стање безбједности у саобраћају на подручју општине Вишеград је боље него у протеклом периоду и оцијењено је као задовољавајуће, закључено је на састанку Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Члан Савјета Српко Баранац рекао је да је у односу на минули период безбједносна ситуација боља за 20 одсто али да се тежи ка бољем, те да је усвојено низ закључака чија реализација ће то омогућити.

“Битан закључак је изналажење начина да се на територији наше општине отворе два кружна тока који ће убрзати саобраћај али и учинити га безбеднијим. Пред нама је сагледавање комплетне слике и сачињавање планова да евентуално уз стручне савјете измијенимо режим саобраћаја на задовољство грађана Вишеграда али и бројних туриста”, нагласио је Баранац.

Према ријечима члана Савјета за безбједност, који обавља и функцију вршиоца дужности директора ЈКП “Комуналац” Бранка Филиповића недостатак паркинг мјеста у центру града  је велики проблем који спријечава раднике да на прави начин обаве чишћење града.

“Данас смо разговорали о могућностима да у наредној години неке улице буду једносмјерне како би ријешили тај проблем”, рекао је Филиповић, који је упутио позив грађанима да се одговорно односе према саобраћајној сигнализацији али и шахтовима и решеткама које регулишу одвод отпадних вода.

“У циљу безбједнијег саобраћаја идуће године ће се приступити изради пројекта изградње два кружна тока, једног код мотела Окука и другог код новог моста према насељу Гарча чиме ће саобраћај учинити бржим али и безбједнијим”, истакао је Филиповић.

Након састанка је истакнуто да ће до краја године  бити одржан још један састанак Савјета  за безбједност саобраћаја.