Безбједносна ситуација боља него раније

08.12.2022.

Безбједносна ситуација на подручју општине Вишеград у овој години знатно је боља него минулих година, закључено је на сједници Форума за безбједност ове локалне заједнице, на којој су утврђене и смјернице дјеловања како би стање било још боље.

Начелник општине Младен Ђуревић навео је да је разговарано о бројним темама и да су утврђени циљеви који ће бити реализовани у наредном периоду.

„Иницијатива је кренула од представника Полицијске станице Вишеград која сарађује са другим институцијама, прије свега, Одјељењем за инспекцијске послове општине Вишеград како би акцентовани проблеми били ријешени у интересу повећања степена безбједности у нашој општини“, рекао је Ђуревић.

Он је изразио задовољство због ситуације која је знатно боља него протеклих година, те нагласио да ће се истрајавати на сузбијању свих појава које негативно утичу на безбједност, а посебна пажња биће посвећена вршњачком насиљу, побољшању видео- надзора у граду и контроли рада ноћних клубова.

У Средњошколском центру „Иво Андрић“ изразили су задовољство стањем, када је ријеч о вршњачком насиљу, потврдила је директор ове образовне установе Драгана Зечевић.

„На нивоу наше локалне заједнице у овој години није било евидентираних случајева вршњачког насиља, а донијели смо закључак да се кроз предавања интензивира упознавање дјеце о свим видовима насиља, његовог препознавања и реаговањима уколико га доживе или уоче“, истакла је Зечевићева.

Старјешина јединице Жељко Милошевић навео је да у текућој години ни Ватрогасна јединица није имала много посла.

Он је напоменуо да је у овој години Ватрогасна јединица имала упола мање интервенција него у прошлој години, чему је допринијела и повољна метеоролошка ситуација у вријеме када су учестали пожари због рада на имањима, а и број саобраћајних незгода које су захтијевале интервенцију је знатно смањен.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници полиције, Цивилне заштите, Граничне полиције БиХ, основних и средњих школа и Одјељења за инспекцијске послове општине Вишеград.

СРНА