Без именовања чланова управних одбора могући проблеми у установама

22.03.2022.

Одборници Скупштине општине Вишеград разријешили су дужности чланове управних одбора у неколико јавних установа у надлежности локалне управе, а нови ниси именовани, због чега су из клуба одборника СНСД-а указали да ће то довести ове установе у проблеме и нефункционисање.

На сједници локалног парламента јуче су разријешени дужности чланови управних одбора Центра за социјални рад, обданишта „Невен“, Јавне спортске установе „Дрина“, Дома културе и Апотеке Вишеград.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је новинарима да ће неименовање чланова управних одбора довести ове установе у проблеме и нефункционисање, истакавши да рад локалног парламента прати низ нелогичних и незаконитих радњи јер, и поред указивања на кршење и непоштовање пословника, одборници скупштинске већине настављају да крше правила.

„Разрјешењем управних одбора, а неименовањем нових чланова, већина директора је доведена у проблем. Проблем је Центар за социјални рад и обданиште `Невен`. Предлагали смо да се изаберу два члана у обданишту како би установа могла да функционише, а овдје они показују да им није важно како ће установа да функционише“, оцијенио је Андрић.

Он сматра да су незаконито предложена разрјешења начелника одјељења за инспекцијске послове и просторно уређење и стамбено-комуналне послове.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић навео је да нису постигнути консензуси за управне одборе јавних установа, тако да ће поједине установе у наредном периоду функционисати без њих.

„Имали смо одлуке које су се односиле на урбанизам, као и бројне одлуке које се тичу продужавање уговора за пословне просторе које смо раније додијелили удружењима, организацијама, установама“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да је усвојена одлука која се односи на братимљење општине Вишеград и македонске општине Дојран, а односи се на сарадњу у области туризма.

Одборници су усвојили одлуку о давању пословних простора без накнаде за 12 удружења, што ће омогућити даљи наставак рада тих удружења.

Скупштина је почела јуче и трајала дуже од 14 часова.

СРНА