Бесплатно мјерење крвног притиска и нивоа шећера

14.05.2019.

У Вишеграду је данас организована акција бесплатног мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста.

Организатори данашње акције су вишеградска Општинска организација Црвеног крста и волонтери Удружења лица са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“.

Стручни сарадник у вишеградском Црвеном крсту Славица Марковић рекла је да је циљ данашње акције превентивно дјеловање и рано откривање болести.

„Акција се одржава ради превенције и раног откривања болести, јер је познато да се шећерна болест у више од половине случајева открива када је већ хронична, па је због тога превентивно мјерење нивоа шећера у крви и крвног притиска веома значајно“, истакла је Марковићева.

Марковићева је посебно захвалила волонтерима Удружења „Мој пријатељ“ и медицинском раднику Драгани Микавици на труду и стрпљењу, те позвала грађане да дођу у што већем броју, без обзира на животну доб.

Александар Дроца, који је данас искористио прилику и бесплатно преконтролисао крвни притисак и шећер у крви, рекао је да подржава ову акцију, јер је веома битно на вријеме провјерити ове параметре.

Акција се одржава у просторијама Црвеног крста у Вишеграду.

СРНА