Бесплатна акција техничког прегледа возила

17.07.2020.

Ауто-мото друштво „Вишеград“ је данас, у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске и саобраћајном полицијом, у Вишеграду организовало акцију бесплатног техничког прегледа за сва моторна возила.

Секретар Ауто-мото друштва „Вишеград“ Радован Липовац рекао је да су највеће неисправности на возилима везане за свјетлосну сигнализацију и на управљачком механизму.

„Примјетно је да је из године у годину већа техничка исправност возила, техничка неисправност и даље постоји, али с обзиром да је просјек старости возила око 18 година, она су у прилично добром техничком стању“, истакао је Липовац.

Он је нагласио да се оваквим акцијама возачима скреће пажња да уклоне проблеме на својима возилима у што краћем року, како би били што безбједнији у саобраћају.

Возач Мишо Кнежевић рекао је да је ова акција веома добра и корисна, нарочито за возаче који возе по макадамским путевима.

„Данашњим техничким прегледом указали су се одређени недостаци на мом возилу, које ћу одмах уклонити како би био безбједан на путу“, навео је Кнежевић.

Возач Жељко Марковић казао је да редовно контролише своје возило, те изразио задовољство што се овакве акције организују у Вишеграду.

Данашња акција под називом „Да ли возите технички исправно возило – провјерите“ спроводена је на локацијама техничких прегледа „Мики“ и „Јахорина ауто“ у Вишеграду.