Апел грађанима да се придржавају мјера

06.07.2020.

У Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду зараженa су четири радника кухиње, а четворо је у кућној изолацији, истакнуто је на састанку Штаба за ванредне ситуације општине Вишеград.

Из Штаба наводе да је до сада тестирано укупно 60 лица из ове установе, док ће сутра бити обављени тестови за преосталих 25 особа.

„Кориснице Дома за лица са инвалидитетом су стабилне, а за праћење њиховог стања задужени су медицински радници ове установе. Спроводе се све неопходне мјере, радници носе заштитну опрему, а редовно се врши дезинфекција и мјерење температуре“, истакнуто је на Штабу.

На сједници Штаба је истакнуто да је тестирано још троје радника Дома здравља у Вишеграду и посебно наглашено да грађани не требају да долазе у ову установу, него да контактирају телефоном, те да је изузетно важно да се тестирају само оне особе које имају пратеће симптоме на вирус корона.

Комунална полиција је током викенда вршила контролу у угоститељским објектима, а истакнуто је да се запослени и гости ових објеката придржавају свих прописаних мјера.

Извршена је дезинфекција полицијске станице у Вишеграду, а у наредном периоду биће извршена и дезинфекција свих јавних установа и хаустора у граду.

Из Штаба су апеловали на грађане да се придржавају прописаних мјера, носе заштитну опрему, држе социјалну дистанцу и смање окупљања, како би се спријечило ширење вируса корона.