Амбасадор Словачке са Ђуревићем о привреди и туризму

06.11.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са амбасадором Словачке у БиХ Мартином Кочом који је истакао да је туризам веома битан за његову земљу, из које око 10.000 туриста посјећује БиХ.

„Захваљујући и могућностима општине Вишеград, словачки туристи све више посјећују БиХ, јер она нуди лијепе планине и могућности за боравак“, рекао је Кочо.

Амбасадор Словачке у БиХ истакао је да се у Вишеграду налазе и војници Оружаних снага Словачке и да је дио посјете фокусиран на њих.

Ђуревић је рекао новинарима да је Словачка учествовала у разним пројектима које су реализоване у овој општини, кроз фолклорна друштва, основну школу и друге установе, те додао да су данас разговарали о значајнијем пројекту за који вјерује да ће се у скоријој будућности и привести крају.

„Прошле године смо имали пет нових предузећа која су отворила своја представништва у нашој општини. Успјешно раде и запошљавају више од 100 људи из Вишеграда“, рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, то је показатељ да су општина Вишеград и њено руководство спремни да широм отвора врата за све који желе да на обострано задовољство раде нове пројекте у корист суграђана.

Он је рекао да је са Кочом разговарао о пројектима веома важним за општину и да вјерује да ће их даљом заједничком сарадњом спровести у дјело.

СРНА