Начелник Ђуревић у посјети Требињу

10.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић присуствао је данас заједно са начелницима источно – херцеговачких општина радном састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића.

Делегација предсједника Српске и Србије обишла је радове на вртићу „Србија“, посјетила саборни храм и отварила Конзуларне канцеларије Генералног конзулата Републике Србије у центру града, те посјетила Херцеговачку кућу.

Предсједник Србије Александар Вучић обећао је да ће Србија финансирати пројекат реконструкције требињског Старог града – у висини од 2 милиона евра.

Поздрављен аплаузима више хиљада Требињаца и Херцеговаца који су дошли на требињски Трг слободе да поздраве предсједнике Србије и Српске, који данас бораве у Требињу – Вучић је рекао да је данас договорено да Србија финансира и изградњу водовода на Баљцима код Билеће – у висини од 300.000 евра.

„За стари град у Требињу ваш градоначелник је /од Србије/ обезбиједио 2 милиона евра – 800.000 хиљада вам иде одмах ове године, а остатак наредне године кад пројекти буду завршени“, поручио је Вучић.

Предсједник Србије је подсјетио да је Србија раније издвојила 500.000 евра за градњу вртића, да је већ уплаћено 400.000 евра за пројекат православног духовног центра у Мркоњићима, те потврдио да ће Србија градити и дионицу магистрале кроз Херцеговину од Тјентишта до Фоче.

„Издвојићемо најприје са пет милиона марака, а послије ћемо да наставимо како би вам пут до Вишеграда и Србије био и лакши и краћи“, поручио је Вучић.

Финансијка помоћ пројектима у Српској, казао је Вучић, из мјесеца у мјесец и из године у годину биће све већа.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да подршка Србије разним пројектима у Републици Српској најбоље свједочи да су Српска и Србија управо у мандату предсједника Вучића постигли највиши ниво сарадње.