Завршетак прве фазе реконструкције у хотелу „Вилина влас“

22.07.2024.

У Рехабилитационом центру „Вилина влас“ у Вишеграду при крају је прва фаза реконструкције хотела, за шта је до сада утрошено милион КМ, које је обезбиједила Влада Републике Српске, уз подршку предсједника Српске Милорада Додика.

„Вилину влас“ данас је посјетио начелник Вишеграда Младен Ђуревић, који је изразио задовољство што се прва фаза радова приводи крају и истакао да овај репрезентативни објекат има будућност.

„На сједници Скупштине општине Вишеград донијели смо одлуку о задужењу ове установе за 1.600.000 КМ и та средства ће послужити за завршетак свих радова на четвртом спрату. Предвиђено је 17 нових смјештајних јединица, са 50 лежајева, што ће употпунити понуду бање, гдје се тражи кревет више“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да је у „Вилиној власи“ запослено 100 радника који на вријеме примају плату. То, нагласио је Ђуревић, потврђује да установа иде напријед са још бољим садржајима.

Директор Рехабилитационог центра Радојко Сташевић рекао је да прва фаза обухвата све грађевинске и грубе радове, кровне, лимарске, фасадарске и грубе инсталатерске радове.

„Прву фазу радова приводимо крају, улазимо у другу фазу, гдје треба да обезбиједимо фине радове који се одвијају унутар хотела, тако да би објекат добио пуни сјај до краја године“, навео је Сташевић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је Вишеградска бања позната не само у Републици Српској, већ и у региону.

„Повећање капацитета у значајној мјери унаприједиће квалитет понуде. Послије ове реконструкције планирано је унапређење медицинске понуде, јер повећан број смјештајних јединица захтијева и повећање медицинских капацитета, а то потврђује да се Вишеград опредијелио за пут туризма“, истакао је Баранац.

СРНА