Припреме за спортске манифестације

18.11.2022.

Вишеград ће у наредном периоду бити домаћин различитих спортских манифестација, које ће подржати општина, истакнуто је након састанка начелника општине Младена Ђуревића са представницима спортских клубова.

„Одржали смо састанак са представницима свих спортских клубова. Задовољни су досадашњом сарадњом, а у наредном периоду нас очекује низ манифестација, а неке од њих ће бити одржане 30. и 50. пут. Надамо се да ће општина буџетом испоштовати до краја године све што је и планирано“, рекао је Ђуревић новинарима.

Предсједник Шаховског клуба „Дрина“ Владимир Билић најавио је да ће у Вишеграду у децембру бити одржан Шампионат Републике Српске у шаху.

„То је традиционална манифестација која се одржава од 1992. године и окупља најбоље шахисте из Републике Српске“, рекао је Билић, те додао да се очекује учешће око 40 шахиста, да је покровитељ скупа општина Вишеград.

Члан Управе Кошаркашког клуба „Варда Хе“ Марко Миличевић рекао је да ће ове године прославити 50 година постојања и тим поводом организовати турнир, а уз подршку општине.

Секретар Рукометног клуба „Вишеград“ Данко Јевђевић рекао је да су захвални општини Вишеград за подршку коју пружа.

„Такмичимо се у Првој лиги Републике Српске и успјехе које имамо захваљући играчима, постижемо и због подршке коју имамо од општине и предузећа Хидроелектране `Вишеград`“, истакао је Јевђевић.

Он је напоменуо да их је начелник упознао и о конкурсу Министарства за породицу, омладину и спорт на који могу аплицирати у вези са одржавањем спортских манифестација.

СРНА