Општински Црвени крст уручио донацију основној школи

10.02.2021.

Представници општинске организације Црвеног крста у Вишеграду уручили су данас Основној школи „Вук Караџић“ два сталка са дозерима за дезинфекцију, 40 литара дезинфекционих средстава и два бесконтактна топломјера ради борбе против вируса корона.

Секретар Црвеног крста Вишеград Славица Марковић рекла је да је ова донација обезбијеђена посредством Црвеног крста Републике Српске и Друштва Црвеног крста/крижа БиХ кроз глобални „ковид апел“, те да је главни донатор Министарство иностраних послова Њемачке.

„Имајући у виду да је вирус корона и даље присутан у заједници, брига о здрављу дјеце је увијек приоритет“, нагласила је Марковићева.

Она је додала да ће у наредном периоду, посредством „ковид апела“, Дому здравља у Вишеграду бити испоручен дезинфекциони тунел.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић захвалио се на овој донацији истакавши да ће она допринијети провођењу превентивних мјера за спречавање ширења вируса корона.

„Ово је још једна у низу донација Црвеног крста Републике Српске. Захваљујем се запосленима у општинској организацији са којима одлично сарађујемо кроз едукацију ученика, предавања и такмичења на којима су наши основци постигли запажене резултате“, истакао је Радојчић.

СРНА