Значај пријатељства кроз интерактивну радионицу

04.10.2023.

У вртићу „Невен“ у Вишеграду данас је у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета одржана интерактивна радионица са малишанима ове установе која је обухватила његовање и развијање свих позитивних особина личности код дјеце, као и значај заједничког рада и дружења.

Предавање је одржала педагог Основне школе „Вук Караџић“ Тања Новаковић, која је овом приликом истакла да је важно дјецу анимирати и укључити у активности како не би била пасивна.

„У једном дијелу радионице имали смо бојење истом оловком на истом цртежу, у којем је учествовало двоје дјеце и тиме смо показали да уз мало разумијевања постижемо заједнички рад и одличне резултате“, рекла је Новаковићева.

Она је нагласила да малишани воле друштвене игре, те похвалила данашњу групу од 50 дјеце која су показала велико интересовање за тимски рад.

Директор вртића „Невен“ Данка Митровић навела је да обиљежавање Недјеље дјетета настављају бројним активностима, додајући да је данашње интерактивно предавање од изузетног значаја јер су дјеци представљени примјери правих традиционалних вриједности.

„Након ових активности, малишани су, на њихову велику радост, имали прилику да у биоскопу у Андрићграду погледају получасовни анимирани цртани филм“, рекла је Митровићева.

Према њеним ријечима, данашње активности биће настављене у сарадњи са Школом спорта „Бубамара“ у 17.00 часова, на спортском терену у Андрићграду.

„Захваљујемо тренеру школе спорта Јадранку Јањићу, који је преузео иницијативу да организује и осмисли цјелокупан програм у оквиру којег ће малишанима бити додијељени и пригодни поклони“, нагласила је Митровићева.

У сарадњи са Јединицом граничне полиције Вишеград, двије старије вртићке групе са васпитачима посјетиће сутра Манастир Вазнесења Господњег у Вардишту, док ће за три млађе групе у просторијама обданишта бити организована позоришна луткарска представа.

Недјеља дјетета биће завршена посјетом начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, који ће овој установи уручити вриједне поклоне.

СРНА