„Зимски дани“ 27. и 28. децембра имаће хуманитарни карактер

06.12.2023.

Манифестација „Зимски дани Вишеграда“ биће одржана 27. и 28. децембра, уз богат културни, забавни и изложбени програм, а имаће и хуманитарни карактер јер ће прикупљена средства бити усмјерена за лијечење младог Вишеграђанина Стефана Ђурића.
„Комплетан новогодишњи базар биће бесплатан за све дегустаторе и посјетиоце, али ће сви они бити у прилици да издвоје средства за оно што је свакоме од нас најважније, а то је здравље. Овај пут за здравље нашег суграђанина Стефана Ђурића“, изјавила је замјеник предсједника Организационог одбора Данка Митровић.

Она је навела да ће у културно-умјетничком дијелу програма наступити два вишеградска КУД-а „Краљ Петар Ујединитељ“ и „Бикавац“, затим најмлађи суграђани из вртића „Невен“, ученици основне и средње школе, чланови спортске секције Српског соколског друштва „Соко“, као и кориснице Дома за лица са инвалидиетом.

„Међу учесницима ове зимске чаролије су бројна удружења са подручја наше општине, а чији су чланови првенствено дјеца јер је сам концепт овог догађаја осмишљен и намијењен првенствено за најмлађе“, истакла је Митровићева.

Она је рекла је да ће, као и претходних година, манифестација обухватити учеснике из јавних установа и предузећа, као и приватни сектор, што се односи на производњу, трговине и угоститељске објекте.

Организатор манифестације „Зимски дани Вишеграда“ је општина Вишеград уз учешће јавних установа и предузећа те удружења из овог града.

Свечано отварање манифестације заказано је за 27. децембар у 17.00 часова у Андрићграду.

СРНА