Зимска манифестација од 24. децембра до 13. јануара

21.12.2017.

Манифестација „Зимски дани Вишеграда“ биће организована од 24. децембра до 13. јануара на Тргу Николе Тесле у Андрићграду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да ће Вишеград ове године по први пут осјетити чар и дух манифестације „Зимски дани Вишеграда“, која се организује у сарадњи са Туристичком организацијом Вишеград, јавним установама и Андрићградом.

„Циљ овогодишњег програма манифестације јесте да поводом божићних и новогодишњих празника и школског распуста употпуне туристичке и забавне садржаје града, како за бројне туристе, тако и за наше суграђане који на одмор долазе у Вишеград“, навео је Ђуревић.

Предсједник организационог одбора манифестације Оливера Тодоровић рекла је да је предвиђен забавни дио програма манифестације, као и да ће бити организовано десет штандова на којима ће излагачи из Вишеграда представити своје производе.

„Посјетиоци ће на штандовима, који су претворени у својеврсни новогодишњи базар, да купе домаће производе, храну и рукотворине. У оквиру програма, планирано је одржавање представа, музичких програма, те подјела пакетића на отвореном“, навела је Тодоровићева.

Она је додала да ће то бити мјесто промоције позитивних емоција, празничног расположења и добре забаве, а организатори су садржај прилагодили за све генерације.

Организатори позивају све да им се придруже на свечаном отварању јер су припремили нешто што до сада нису имали прилику да виде, а најмлађе очекује, како кажу, спектакуларан долазак Дједа Мраза и кловна Арсе с Марса.

Почетак манифестације планиран је за 24. децембар у 17.00 часова, а улаз је бесплатан.

СРНА