Здрави домаћи производи на трпезама у Српској

13.07.2018.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас у Вишеграду да је потребно промовисати домаћу производњу да би се што више здравих производа нашло на трпезама у Српској.

Глухаковић је рекао да Вишеград има произвођаче здраве хране и да је циљ конференције „Брендирање домаћих производа – Наше је боље“ да се помогне предузетницима ове регије да брендирају своје производе.

„Вишеград је туристички препознатљива средина“, рекао је Глухаковић на конференцији о брендирању производа.

Основни задатак Министарства трговине и туризма Републике Српске јесте да промовише домаћу производњу, да се што више купују домаћи производи и користе домаће услуге, додао је Глухаковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су на скуп позвани дјелатници у области туризма и угоститељства да би им ова конференција помогла да своје услуге што боље презентују.

„Надам се да ће сви учесници овог предавања успјети своје услуге брендирати на још бољи начин“, истакао је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да Вишеград може послужити као примјер полазне основе за брендирање.

„Брендирање има велики значај за туризам, тако да ће ова конференција омогућити да унаприједимо наше промотивне активности“, истакла је Тодоровићева.

Директор Пољопривредне задруге у Вишеграду Бојан Чабак рекао је да је ово велики корак за пољопривредне произвођаче.

„Планирамо да оснујемо Вишеградску кућу са домаћим производима које морамо брендирати и овај корак нам је веома значајан у даљем раду“, рекао је Чабак.

СРНА