Завршни радови на помоћном стадиону

11.09.2020.

Изградња помоћног стадиона у близини Спортске дворане у Вишеграду приводи се крају, а за ове намјене из буџета општине је издвојено 140.000 КМ, рекао је начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић.
„Завршено је 95 одсто радова и очекује се још постављање рефлектора и заштитне ограде“, рекао је Ђукановић новинарима.

Он каже да је у истом комплексу у току изградња дјечијег игралишта за који је Влада Републике Србије издвојила 292.000 КМ.

„Дио мобилијара за ово игралиште је стигао и предстоји постављање заштитне тартан подлоге и монтирање справа за игру. Комплетан пројекат биће окончан до краја године“, додао је Ђукановић.

Он је навео да су радови успорени због епидемиолошке ситуације и немогућности благовремене набавке опреме из иностранства.

Ђукановић је рекао да је у протекле четири године општина уложила значајна средства у изградњу дјечијих игралишта у Улици Краља Петра, насељу Гребен, док су обновљена и постојећа игралишта.

„Припремљена је пројектна документација за изградњу дјечијег изгралишта у насељу Гарча које је било планирано за реализацију у току ове године, али ће због епидемије вируса корона та инвестиција ће бити одложена за наредну буџетску годину“, рекао је Ђукановић.

СРНА